بیمه مسافرتی چیست و خطرات تحت پوشش آن کدامند؟۱ min read

مسافرت خارجی شیرین، لذت بخش اما پر هزینه است. هتل، خورد و خوراک و حمل و نقل شاید مهمترین منابع هزینه در یک سفر باشند. اما همه می دانند که سفر مخاطرات خاص خود را هم دارد. مثلا بیماری در حین سفر یکی از آنها است. شاید لفظ مخاطره برای این مشکل درست نباشد. اما اگر هزینه های پزشکی و درمان در خارج کشور و اختلاف ارز مبدا و مقصد را مقایسه کنیم واقعا مخاطره خواهد شد. هزینه های مشابه زیادی وجود دارد. در این نوشته درباره بیمه مسافرتی و خطرات تحت پوشش آن که به جبران این هزینه ها می پردازد صحبت می کنیم. بیمه مسافرتی ۱۷ حادثه پرتکرار در سفرهای خارجی را پوشش می دهد. اگر قصد سفر خارجی دارید یا جز آن دسته از کسانی هستید که زیاد سفر می کنند، توصیه می کنیم حتما این نوشته را مطالعه کنید. آنچه در این نوشته می خوانیم:
- مقایسه هزینه دندان پزشکی در ترکیه و ایران
- بیمه مسافرتی چیست؟
- بیمه مسافرتی چه خطراتی را پوشش می دهد؟
- استثنائات
- بیمه مسافرتی؛ شرایط و حق بیمه؛ بر اساس چه معیارهایی بیمه مسافرتی خود را انتخاب کنیم؟
- استعلام و خرید بیمه
مقایسه هزینه دندان پزشکی در ترکیه و ایران
راحت ترین سفر خارجی شاید سفر به ترکیه باشد. ساده ترین مشکل پزشکی و درمانی هم شاید خرابی دندان باشد که اصلا نمی شود با آن کنار آمد. پس به ناچار باید به دندان پزشکی مراجعه کرد. حالا بیایید به عنوان یک نمونه هزینه ترمیم دندان در پایین ترین حالت خود را بررسی کنیم. هزینه ترمیم یک سطحی دندان با آمالگام در ترکیه و ایران با هزینه های جانبی به شکل زیر است.
هزینه دندان پزشکی در ترکیه 
ویزیت دکتر دندان پزشکی ۱۰۱.۸۵ لیر
ویزیت دکتر دانپزشک متخصص ۱۲۵ لیر
رادیو گرافی دندان ۵۵.۵۶ لیر
پر کردن دندان با آمالگام (یک لایه) ۱۷۱.۳۰ لیر
مجموع در کمترین حالت: ۳۲۰ لیر
هزینه دندان پزشکی در ایران 
ویزیت دکتر دندان پزشکی ۳۳۷۰۰ تومان
ویزیت دکتر دانپزشک متخصص ۵۱۲۵۰ تومان
رادیو گرافی دندان ۲۶۷۵۰ تومان
پرکردن دندان با آمالگام (یک لایه) ۱۲۹۵۰۰ تومان
مجموع در کمترین حالت: ۱۸۷،۰۰۰ تومان
خب حالا بیایید تاثیر اختلاف ارز را هم اعمال کنیم. در تاریخی که این نوشته را برای شما می نویسیم، هر لیر معادل ۳۲۰۰ تومان است. پس هزینه ترمیم دندان در ترکیه ۱،۰۲۴،۰۰۰تومان است. خب حالا لفظ مخاطره بیشتر به کار می آید. تقریبا ۶ برابر! حالا فرض کنید شما مسافر هستید. دو هفته قرار است در ترکیه بمانید و دندان درد دارید. نظر شما در باره این هزینه ها چیست؟ از بررسی مثال های اروپایی هم خودداری می کنیم اما همین قدر بدانید که اختلاف ارز و هزینه های پزشکی در اروپا به مراتب بیشتر است. خب پس در سفر هم به بیمه نیاز داریم. بیمه مسافرتی همین بیمه است.
بیمه مسافرتی چیست؟
بیمه مسافرتی حوادث احتمالی در سفر را پوشش می دهد. در بعضی از کشورها این بیمه آنقدر اهمیت دارد که برای اخذ ویزا الزامی است. علاوه بر اختلاف هزینه خدمات مختلف در کشورهای مبدا و مقصد سفر، مانند خدمات درمانی که یک نمونه از آن را بررسی کردیم، اختلاف نرخ ارز در این کشورها نیز باعث افزایش هزینه های مسافران خواهد شد. به همین دلیل ممکن است مسافر برای یک ترمیم دندان ساده هزینه ایمپلنت را بپردازد. خب گاهی آنقدر تمکن مالی داریم که این اختلاف هزینه ها به چشم نمی آید. اما اگر اینگونه هزینه ها ناخواسته باشند و برنامه ای برای پرداخت آن نداشته باشیم، یعنی منابع مالی را پیش بینی و فراهم نکرده باشیم، مشکلات متعددی اتفاق خواهد افتاد. گم شدن مدارک و اسناد یکی از این مشکلات ناخواسته است. بیمه مسافرتی نه تنها هزینه های درمان بلکه هزینه مفقود شدن اموال را هم می پردازد. بیمه مسافرتی مخصوصا برای کسانی که سفرهای خارجی بیشتری انجام میدهند واقعا مفید است. دو دسته از خطراتی که این بیمه می تواند پوشش دهد را بررسی کردیم. در قسمت بعد کلیه خطرات تحت پوشش این بیمه بررسی خواهد شد.
بیمه مسافرتی و خطرات تحت پوشش
خساراتی که پس از وقوع برای مسافر توسط بیمه مسافرتی حمایت می شود، پوشش نام دارد. این پوششها تعیین میکند که در صورت وقوع کدام حوادث و خطرات، شرکت بیمه چه خدماتی ارائه خواهد داد. این پوشش ها به شرکت بیمه وابسته است و ممکن است متفاوت باشند. لیست این پوشش ها در ادامه ذکر شده اند. بعضی از این موارد در سفرهای خارجی بسیار پرتکرار هستند، اما بعضی از مسافران حتی از وجود پوشش بیمه ای برای آنها خبر ندارند. لذا اگر قصد سفر خارجی دارید یا دائم در سفر هستید، حتما این موارد را مطالعه کنید تا هنگام خرید بیمه مسافرتی آگاهی لازم را داشته باشید. :
۱- حوادث پزشکی و بستری شدن
اگر بیمه مسافرتی دارید درباره هزینه های درمانی خارج از کشور نگران نباشید. هزینههای مربوط به درمان، بستری شدن، معاینه، جراحی و… توس شرکت کمکرسان تا سقف تعهدات ذکر شده در بیمهنامه پرداخت می شود. یادتان باشد این پوشش معمولا با فرانشیز همراه است. فرانشیز این پوشش به طور میانگین ۲۵ یورو است البته در صورتی آسیب های جسمی شدید باشد یا مدت بستری بیش از ۲۴ ساعت باشد، نیازی به فرانشیز نیست.
نکته: فرانشیز چیست؟ مبلغی از خسارت که باید توسط بیمه گذار پرداخت شود.
نکته: شرکت کمک رسان چیست؟ شرکت های بیمه ایرانی در خارج شعبه ندارند. پس با شرکت هایی قرارداد می بندند تا هزینه های لازم در خارج از کشور از سوی آنها پرداخت شود.

۲- انتقال یا بازگرداندن بیمهگزار به کشورش در صورت بروز حادثه
اگر حادثه ای برای مسافر دارای بیمه مسافرتی اتفاق بیفتد، شرکت کمکرسان باید برای انتقال بیمار به بیمارستان یا مرکز درمانی یا بازگرداندن او به کشورش مراحل لازم را انجام دهد. همچنین تصمیم گیری درباره بازگرداندن مسافر به کشورش یا درمان او در سفر بر عهده شرکت کمک رسان است. در صورت آسیب دیدگی شدید یا تشخیص تیم پزشکی مسافر آسیب دیده باید به مرکز درمانی مجهز منتقل شده و درمان او آغاز شود. انتقال مصدوم باید با مناسبترین شیوه انجام شود که شرکت کمک رسان پس از مشورت با پزشک معالج باید انجام دهد.

۳- دندانپزشکی
هزینه دندان پزشکی تا سقف مذکور در بیمهنامه پرداخت می شود. این هزینهها عبارتند از:
- معالجه دنداندرد
- درمان عفونت
- کشیدن دندان
مانند حوادث پزشکی این مورد نیز فرانشیز دارد.

۴- بازگشت یکی اعضای درجه یک مسافر
در صورت فوت یا بستری بیش از ۱۰ روز بیمهگزار، هزینه بازگشت یکی از همراهان درجه اول وی با شرکت کمکرسان است؛ به شرطی که فرد همراه، قادر به بازگشت با وسیله نقلیه خود یا وسیله از قبل تعیینشده نباشد.

۵- انتقال جسد به ایران
اگر بیمهگزار در سفر فوت کند، شرکت کمکرسان اقدامات لازم برای انتقال جسد به کشور محل اقامت توسط شرکت کمک رسان انجام میدهد و هزینهها پرداخت میکند. این هزینه ها شامل خاکسپاری یا مراسم ترحیم نمی شود.

۶- انتقال اضطراری اعضای درجه
اگر مسافر در حین سفر بیمار شود و نیاز به بستری بیش از ۱۰ روز داشته باشد، شرکت بیمه هزینهی رفتوآمد و اقامت یکی از اعضای درجه یک خانواده او را به محل مورد نظر پرداخت می کند.

۷- هزینه بازگشت هنگام فوت اقوام
اگر یکی از اقوام درجه ۱ یا درجه ۲ مسافر حین سفر فوت کند و فرد بیمهگزار نتواند با وسیله نقلیه خود یا وسیلهای که از قبل برای بازگشت رزرو کرده است، بازگردد؛ شرکت بیمه هزینه بازگشت او به کشورش را پرداخت میکند. البته ارائه مدرکی نظیر گواهی فوت برای اثبات ادعا الزامی است.

۸- هزینههای مربوط به تحویل دارو
اگر مسافر داروی ضروری دارد که حین یا قبل از سفر تجویز شده و در سفر مفقود شده است، شرکت بیمه هزینه ارسال دارو را پرداخت میکند.

۹- پیگیری مسائل و پرداخت هزینه های حقوقی
فرض کنید حین سفر دچار بعضی مشکلات یا دعاوی حقوقی شده اید. طبیعتا در یک کشور غریب به همراهی مالی و معنوی احتیاج پیدا خواهید کرد. بیمه مسافرتی این موارد را پوشش خواهد داد. در مورد این پوشش شرکت های بیمه سامان، پارسیان و پاسارگاد روش متفاوتی دارند.
برای اطلاعات بیشتر در این مورد با کارشناسان ما صحبت کنید. ۰۲۱۸۸۰۵۰۱۹۴

۱۰- سرقت مدارک شناسایی و وجه نقد یا گم شدن آنها
اگر پاسپورت، شناسنامه، گواهینامه و… مسافر در حین سفر گم شود یا دزدیده شود، هزینههای مربوط به صدور المثنی توسط شرکتهای کمکرسانبرای تا سقف مشخصی پرداخت می شود. این سقف برای شرکت های مختلف کمی فرق می کند.
همچنین اگر این اتفاق برای وجه نقد او بیفتد، پس از ارائه مدارک موثق نظیر تأییدیه، رسید، شکایتنامه و…، شرکت کمکرسان تا سقف مشخصی وجه نقد را می پردازد؛ البته این موضوع نیاز به این دارد که مسافر قبل از سفر، مبلغی را به صورت چک، حواله یا وجه نقد نزد دفتر رسمی بیمه بگذارد. بنابراین شرکت بیمه تا همان سقف وجه نقد را می پردازد. این سقف برای شرکت های مختلف که بیمه مسافرتی ارائه می دهند، متقاوت است.

۱۱- هزینه های بوجود آمده به خاطر تاخیر در حرکت
حتما تاخیر در وسیله نقلیه در ترمینال، راه آهن و فرودگاه را تجربه کرده اید. گاهی این تاخیر بیش از حد است و هزینه هایی برای اقامت، حمل و نقل و غذا را به مسافر تحمیل می کند. در این صورت شرکت کمک رسان هزینههای ضروری اضافی ایجادشده را تا سقف مشخصی پس از دریافت صورتحساب، پرداخت می کند. سقف هزینهها بستگی به میزان تأخیر وسیله نقلیه دارد. برای بیمه مسافرتی سامان، پارسیان و پاسارگاد درصورت تاخیر بیش از ۶ ساعت وسیله نقلیه، طبق موارد زیر شرکت کمکرسان هزینه را پرداخت میکند:
- بین ۶ تا ۱۲ ساعت تأخیر، تا سقف ۴۵ یورو هزینههای اضافی
- بین ۱۲ تا ۱۸ ساعت تأخیر، تا سقف ۹۰ یورو هزینههای اضافی
- بین ۱۸ تا ۲۴ ساعت تأخیر، تا سقف ۱۳۵یورو هزینههای اضافی
- بیش از ۲۴ ساعت تأخیر، تا سقف ۱۸۰ یورو هزینههای اضافی
البته چند نکته لازم به ذکر است. طبق نوشته های وب سایت شرکت های بیمه پارسیان، پسارگاد و سامان:
- تأخیر به دلیل اعتصاب کارگران فرودگاه، شرکتهای خدماتی یا شرکتهای هواپیمایی پوشش داده نمی شود.
- پروازهای چارتر پوشش داده نمی شوند.
- اخذ خسارت منوط به تایید کتبی باید علت و زمان تأخیر توسط شرکت حملونقل مربوطه یا نمایندگانش آن است.
- هزینههای مربوط به این خسارت، از زمان رزرو جا محاسبه میشود.

۱۲- اطلاعات رسانی
اگر در سفر دچار حادثه شده باشید، سردرگمی های مربوط به پیدا کردن بیمارستان، پزشک، درمانگاه و داروخانه را تجربه کرده اید. این موارد در کشور غریبه می تواند بیشتر باشد. بر همین اساس شرکت کمکرسان وظیفه در اختیار قرار دادن اطلاعات نام پزشک، دندانپزشک، نزدیکترین بیمارستان و… را به استثنا مراکز تشخیص پزشکی بر عهده دارد.

۱۳- گم شدن بار
خیلی مواقع اتفاق افتاده است که بار مسافر بنابردلایلی همراه وی به مقصد نمی رسد. اگر این بار گم شده باشد در این صورت شرکت بیمه تا سقف مشخصی خسارت آن را پرداخت میکند؛ البته برای این کار سه شرط وجود دارد:
- تا ۲۱ روز بار پیدا نشود
- مفقودی اعلام شود
- گزارش مکتوبی از شرکت هواپیمایی یا فرودگاه به شرکت بیمه ارائه شود
البته این پرداخت سقف معینی دارد.

۱۴- پیدا کردن و ارسال بار
اگر بار مسافر گم شده باشد، شرکت کمک رسان باید او را در یافتن بار، اعلام مفقودی یا دزدیده شدن بار راهنمایی و کمک کند. همچنین اگر بار پیدا شد هزینه ارسال آن با شرکت کمک رسان است.
اگر بار پس از ۲۱ روز پیدا شود و به مسافر تحویل داده شود، مسافر باید خسرات دریافتی از شرکت بیمه را برگرداند.


۱۵- تاخیر در دریافت وسایل ضروری مثل چمدان ها
اگر بار مسافر با تاخیر به وی برسد و لوازم ضروری او در بار باشد و مجبور به پرداخت هزینه های ضروری نظیر خرید لباس یا دارو شود، پرداخت این هزینه ها را شرکت متحمل میشود. البته این هزینه ها سقف مشخصی دارد. این هزینهها شامل لباس و لوازم بهداشتی است.
- در بیمه مسافرتی سامان اگر بار بیمهگزار تا ۱۲ ساعت تحویل داده نشود (به استثنا کشور محل اقامت “ایران”)، شرکت کمکرسان تا سقف ۲۵۰ یورو هزینههای خرید لباسهای ضروری و لوازم بهداشتی یا ظرف ۴۸ ساعت را (هرکدام زودتر واقع شود) پرداخت میکند.
- در بیمه مسافرتی پارسیان و بیمه مسافرتی پاسارگاد اگر بیمهگزار تا ۶ ساعت بار خود را تحویل نگیرد، شرکت کمکرسان تا سقف ۱۰۰ یورو هزینههای اضطراری را به بیمهگزار به شرط ارائه فاکتور پرداخت میکند. در این دو بیمه مسافرتی، شرکت هواپیمایی حتماً باید وابسته به یاتا باشد. (منبع بیمیتو)



۱۶- حواله وجه
شرکت بیمه تحت بیمه مسافرتی می تواند وجهی را تا سقف مشخص برای شما حواله کند. برای این منظور قبل از سفر مبلغی را به صورت چک، نقد یا حواله نزد شرکت بیمه قرار می دهید و شرکت همان مبلغ را در مقصد حواله می کند. دوباره تاکید می شود تا سقف مشخص. بنابراین با خرید بیمه مسافرتی از هزینه های جانبی برای حواله وجه نیز بی نیاز خواهید بود.


۱۷- بازگرداندن کودکان
اگر کودک کمتر از یک حد مشخصی سن داشته باشد (مثلا ۱۵ سال در بیمه مسافرتی سامان) و همراه مسافر باشد و در حین سفر مسافر فوت شده، بیمار یا بستری شود، بیمه هزینه بازگرداندن کودک به همراه یک بزرگسال را به مبدا پرداخت خواهد کرد.


استثنائات
بیمه مسافرتی ۱۷ پوشش مختلف دارد که جز حوادث پرتکرار در سفرهای خارجی است. اما این بیمه استثناداتی هم دارد که تحت هیچ عنوانی در بیمه مسافرتی پوشش داده نمی شوند. البته این استثنائات در شرکت های مختلف کمی متفاوت است:
مواردی که بیمهگزار قصد سواستفاده از شرکت بیمه را داشته باشد.
خسارات ناشی از تروریسم، جنگ، آشوب، مشارکت بیمهگزار در اقدامات جنایی یا اقدامات نیروهای مسلح هنگام صلح.
خسارات ناشی از بیتوجهی یا بیاحتیاطی جدی بیمهگزار یا اعمال تقلب آمیز وی
خسارات ناشی از بیمهگزار تحت درمان بیماری روانی یا دارای اختلال مشاعر و یا درمان این نوع بیماریها
صدمات ناشی از بلایای طبیعی مثل سیل، زلزله و…
خسارات ناشی از مواد رادیواکتیو و فعلوانفعالات هستهای
خسارات ناشی از شرکت بیمهگزار در شرطبندی یا دعوا (مگر اینکه بیمهگزار قصد دفاع از خود را داشته باشد)
هزینههای درمانی برای بیماریهایی که بیمهگزار قبل از سفر یا قبل از اعتبار بیمهنامه دچار آنها بوده است
صدمات ناشی از شرکت کردن یا تمرین بیمهگزار در رقابتها و مسابقات ورزشی زیر نظر هر فدراسیون یا سازمان مشابه
خسارات ناشی از شرکت کردن بیمهگزار در ورزشها و اقداماتی که در عرف خطرناک تلقی میشوند مثل مشتزنی، سقوط آزاد، موتورسواری و…
خسارات برای افراد مقیم دائم و دانشجویان خارج از کشور
صدمات ناشی از استفاده از وسایل نقلیه غیرمتعارف (هلیکوپتر و…)
صدمات ناشی از ریسکهای شغلی
خساراتی که بدون اطلاع به شرکت کمکرسان توسط بیمهگزار پیگیری شود (به استثنا موارد خاص)
صدمات یا مرگ ناشی از خودکشی
صدمات ناشی از مصرف الکل، مواد مخدر و داروهایی که بدون نسخه پزشک تجویز شده باشد یا قبل از سفر بیمهگزار مصرف کرده باشد. بعضی شرکتهای بیمه حتی عوارض ناشی از داروهایی را که پزشک تجویز کرده باشد، تحت پوشش قرار نمیدهند.
هزینههای مربوط به درمانهای توانبخشی، فیزیوتراپی، آفتاب درمانی، درمان بهمنظور زیبایی و معالجه از طریق چشمههای آب معدنی
هزینههای بیمهگزار برای تهیه لوازمی مثل عینک، وسایل کمک ارتوپدی، ارتودنسی، پروتز و…
خسارات ناشی از باری که بهخوبی بسته نشده باشد یا شامل مواد فاسدشدنی باشد
موارد ناشی از بارداری، زایمان، سقط جنین و پیشگیری از بارداری
مواردی که قبل از شروع اعتبار بیمهنامه اتفاق بیفتد
مواردی که ناشی از کوتاهی نیروهای حوادث غیرمترقبه (اورژانس، آتشنشانی و…) باشد
هزینههای ناشی از درمان بیماریهای صعبالعلاج و یا بیماریهای مزمن، واگیردار و ادامهدار
هزینههای مربوط به خسارات پس از تشخیص بیماری صعبالعلاج (شیمیدرمانی و…)
درصورتیکه بیمهگزار برخلاف توصیه پزشک به سفر برود.
خسارتهای ناشی از تأخیر در پروازهای چارتری و غیرعادی
تأخیر به دلیل جنگ، اعتصاب و… که بیمهگزار قبل از شروع سفر به آنها آگاه بوده است.
تحریم قطعی یا موقت پرواز توسط مقامات ارشد فرودگاه و سازمانهای مشابه درصورتیکه بیمهگزار قبل از شروع سفر به آنها آگاه باشد.
عوارض ناشی از معالجات انجامشده در کشور محل اقامت
هزینههای ناشی از اقدامات پیشگیرانه و واکسیناسیون
درمان خساراتی که طبق نظر پزشک ضرورتی برای درمان ندارد
خسارت بیماریهای شایع در دنیا (منبع بیمیتو)
بیمه مسافرتی؛ شرایط و حق بیمه؛ بر اساس چه معیارهایی بیمه مسافرتی خود را انتخاب کنیم؟
شرکت بیمه ای که بیمه مسافرتی ارائه می دهد بر اساس چند عامل نوع بیمه و نرخ آن را تعیین می کند. بنابراین نوع بیمه مسافرتی و نرخ آن وابسته به شرکت ارائه دهنده ممکن است کمی فرق کند. بر این اساس مسافر باید شرایط خود را بسنجد و بر اساس شرایط خود و انواع بیمه موجود شرکت بیمه را انتخاب کند. لذا در ادامه مهمترین مواردی که می تواند در تصمیم گیری به شما کمک کند بیان خواهد شد.
۱- مدت سفر
بسته مدت زمانی که در سفر هستید بیمه مسافرتی خود را انتخاب کنید. شرکت های بیمه مدت سفر را به صورت زیر دسته بندی می کنند:
۷ – ۱ روز
۱۵ – ۸ روز
۲۳ – ۱۶ روز
۳۱ – ۲۴ روز
۴۵ – ۳۲ روز
۶۲ – ۴۶ روز
۹۲ – ۶۳ روز
ششماهه
یکساله
۲- سن مسافر
مشابه با مدت سفر شرکت های مسافرتی یک دسته بندی برای سن مسافران دارند:
تا ۱۲ سال
۱۳ تا ۶۵ سال
۶۶ تا ۷۰ سال
۷۱ تا ۷۵ سال
۷۶ تا ۸۰ سال
۸۱ تا ۸۵ سال (یا بالای ۸۱ سال)
مورد آخر در شرکتهای بیمه مختلف متفاوت است. بعضی شرکتها به افراد بالای ۸۵ سال خدمات بیمه مسافرتی ارائه نمیدهند.
۳- سقف تعهدات
سقف تعهد یعنی بیشترین تعهد مالی که شرکت بیمه متعهد می شود در صورت خسارت به بیمه گزار (مسافر) پرداخت کند. سقف تعهد پوششهای مختلف در طرح های مختلف متفاوت است. مهمترین پوشش بیمه مسافرتی پوشش درمانی است چون هم اهمیت زیادی دارد، هم بیشترین خسارت ها و هزینه ها مربوط به آن است. لذا طرحهای مختلف بیمه مسافرتی را با سقف تعهد هزینههای درمان آن میشناسند. مثلا طرح ۵۰ هزار یورویی یعنی سقف تعهدات هزینههای درمانی این طرح، ۵۰ هزار یورو است.
طبیعتا هرچه سقف تعهد یک طرح بیشتر باشد، هزینههای بیشتری پوشش می دهد پس معقول است اگر حق بیمه بیشتری داشته باشد. سقف تعهدات معمولاً از ۱۰ هزار تا ۵۰ هزار یورو است.
۴- مناطق تحت پوشش
شرکتهای بیمه کشورهای جهان را به دستههایی تقسیم کردهاند و هر کشور در یک دسته قرار دارد. مثلا شرکت بیمه سامان عراق، سوریه و عربستان را در یک دسته قرار داده است. این دستهبندی در شرکتهای مختلف متفاوت است. پس با توجه به منطقه سفر خود دسته را انتخاب کنید. فراموش نکنید اگر منطقه وسیعتر باشد، حق بیمه مسافرتی بالاتر است.
۵- طرح های مختلف
وقتی قرار است بیمه مسافرتی تهیه کنید در واقع طرح بیمه همان چیزی است که توسط شما انتخاب و خریداری می شود. این طرح چه چیزی را مشخص می کند؟ مناطقی که شما در آن حمایت میشوید و سقف تعهدات طرح. مثلا طرح شنگن ۳۰ هزار یورویی یعنی این طرح در حوزه شنگن و تا سقف تعهد ۳۰ هزار یورو معتبر است.
این طرحها در شرکتهای بیمه مختلف متفاوت است. برای انتخاب بهترین بیمه مسافرتی باید تمام طرحهای همه شرکتهای بیمه را مقایسه کرده و متناسب با نیاز و شرایط خود، بهترین را انتخاب کند.
همچنین بعضی شرکتهای بیمه طرحهای اختصاصی دارند. مثلا بیمه مسافرتی شرکت بیمه سامان، یک طرح اقتصادی و زیارتی دارد. در طرح اقتصادی سقف تعهد پوششها و به طبع آن حق بیمه نیز کمتر از طرحهای عادی است. طرح زیارتی برای عراق، سوریه و عربستان است. در این طرح اگر مسافر طی عملیات تروریستی و جنگ آسیب خسارت ببیند، بیمه شامل او میشود. در حالی که در سایر طرح ها این موضوع دیده نمی شود.
۶- مدت پوشش
در بیمه مسافرتی دو موضوع متفاوت داریم. بیمه نامه کی صادر می شود؟ وقتی طرح مورد نظر خریداری شود. پوشش بیمه کی شروع می شود؟ وقتی اولین مهر خروج بر پاسپورت زده شود. حالا دو موضوع متفاوت دیگر پیش می آید. اگر طرح بیمه زمان دار باشد، تاریخ ورود و خروج و ابطال بیمه نامه مشخص است. مثلا شما برای تاریخ ۱ تا ۱۵ فروردین بیمه نامه می خرید. پوشش بیمه نامه از ۱/۱ شروع و در ۱/۱۵ تمام می شود. اما اگر سالانه یا ۶ ماه خرید کردید چطور؟ فرض شما در تاریخ ۱/۱ پوشش یک ساله می خرید. پس به مدت یک سال می توانید استفاده کنید. یعنی ۱/۱ سال بعد بیمه نامه شما تمام می شود. اما نکته اینجا است. شما نمی توانید ۳۶۰ روز متوال در سفر باشید. حداکثر مدت متوالی ۹۲ روز است. یعنی از روی ۹۳ به بعد تحت پوشش نیستید. لذا باید قبل از آن برگردید. دوباره از سفر دوم به بعد تا ۹۲ روز تحت پوشش خواهید بود.
۷- حق بیمه
حق بیمه بر اساس موارد مذکور تعیین می شود. البته خود به عنوان یک فاکتور انتخاب مطرح است.
۸- تخفیف ها
شرکتهای بیمه مسافرت گروهی تخفیفهایی در نظر میگیرند. تورهای مسافرتی نیز از همین گزینه استفاده میکنند و برای مسافرین خود بیمه مسافرتی تهیه میکنند.
۹- شرکت بیمه
شرکتهای بیمه مختلفی بیمه مسافرتی ارائه میدهند که برند شرکت خود یکی از فاکتور های انتخاب است. دلیل آن هم سطح توانگری، خوشنامی و خدمات آن شرکت است. به همین خاطر گاهی برخی مسافران ترجیح میدهند حق بیمه بیشتری پرداخت کنند ولی بیمه خود را از یک شرکت خاص خریداری نمایند. خدمات و حق بیمه این بیمهنامههای مسافرتی با یکدیگر متفاوت است. بلذا ارزانترین و گرانترین لزوما بهترین نیست و توصیه می کنیم برای انتخاب بیمه شرایط خود و خدمات شرکت را در نظر بگیرید و بیمه شرکت های مختلف را مقایسه نمایید. اگر زمان، حوصله یا دانش لازم را در این زمینه ندارید از کارشناسان ما رایگان مشاوره بگیرید.
استعلام و خرید بیمه
برای استعلام قیمت و شرایط بیمه های مختلف مسافرتی حتما از کارشناسان ما رایگان مشاوره بگیرید. البته در وب سایت بیمه بات می توانید پوشش های مختلف بیمه مسافرتی شرکت بیمه تعاون را مقایسه نمایید.
نظر بدهید