بیمه های اموال
بیمه های اموال یک شاخصه اصلی از بیمه خسارت است و از جمله مهمترین و وسیعترین انواع بیمه به شمار می آید. این نوع از بیمه متوجه اموال مختلف بیمه گذار به خصوص املاک، خودرو و کالای وی است و لذا تنوع بسیاری در زیرمجموعه های خود دارد؛ از آنجایی که بیمه اموال ملزم به پرداخت خسارات کلان است، دیدگاه حقوقی راجع به تعهدات طرفین بیمه از جمله مهمترین مباحث آن به حساب می آید. با شناسایی و بررسی تعهدات و وظایف طرفین و ضمانت اجرای ناشی از نقض آن، مسئولیت حقوقی طرفین بیمه مشخص می شود.
بیمه اموال قدیمی ترین نوع بیمه است و شروع عملیات بیمه ای به مفهوم رایج کنونی، با یکی از مهمترین بیمه های اموال یعنی بیمه آتش سوزی بوده است. به طور کلی بیمه اموال به بیمه گذار در برابر زیان های ناشی از عیب، نقض یا فقدان اموال تامین و آسودگی خاطر می دهد. هدف اصلی که در این نوع از بیمه ها دنبال می شود، آن است که خسارات وارده به اموال بیمه گذار جبران شود.
انواع بیمه اموال
هدف از بیمه اموال تامین دارایی ها است. اما کدام یک از آنها؟ ما دارایی های زیادی داریم. آیا بیمه اموال همه آنها را پوشش می دهد؟ به طور کلی موارد زیر در بیمه اموال پوشش داده می شود:
- خودرو
- موتورسیکلت
- ساختمان
- اثاثیه منزل و اداری
- گوشی تلفن همراه
- تجهیزات صنعتی
- انواع بار دارای بارنامه
چرا در لیست بالا طلا، جواهرات، ارز و امثال آنها ذکر نشده است؟ چون این اموال در بیمه اموال تحت پوشش قرار نمیگیرند. مشابه این موارد سوالات دیگری نیز ممکن است مطرح شود. اولین اینکه آیا بیمه اموال در هر شرایطی تلفن همراه ما را تامین می کند؟ مثلا اگر تلفن همراه ما در آتشسوزی منزل بسوزد یا در تصادف خودرو بشکند، بیمه خسارت ما را می دهد؟ دوم اینکه آیا بیمه همه گوشی ها را بیمه می کند؟ مثلا آیا گوشی آیفون ۱۱ یا نوکیا ۵ را می توان بیمه کرد؟ سوم اینکه برای هر کدام از آنها چقدر حق بیمه لازم است؟ چهارم اینکه بیمه به ازای هر کدام از آنها چقدر از خسارت را جبران می کند؟
اینجا بحث روش برخورد بیمه با حوادث و شرایط مختلف و انواع بیمه اموال مطرح می شود. همچنین دو مفهوم پوشش و سقف تعهدات هم اضافه می شود. لذا بیمه اموال بر اساس میزان ضروریت چیزی که بیمه می شود و معمول ترین حادثه ای که ممکن است برای آن اتفاق بیفتد چند نوع دارد که مهمترین و پر استفاده ترین آنها عبارتند از:

موقتا امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد